POLITIKA RIMBURSIMI -

POLITIKA RIMBURSIMI

POLITIKA RIMBURSIMI

This policy governs your purchase of ExactSpy – the smartphone monitoring application. Ju lutem lexoni me kujdes para se të përfunduar porosinë tuaj si ajo përcakton të drejtat tuaja në lidhje me blerjet tuaja, duke përfshirë kufizime të rëndësishme dhe përjashtimet. Vendosja juaj e urdhrit përbën marrëveshjen tuaj që porosinë tuaj është i qeverisur nga kjo politikë.

Nëse ju nuk jeni plotësisht të kënaqur me blerjen tuaj të software dhe shërbime, ju mund të merrni paratë mbrapa mbi termat dhe kushtet e përcaktuara më poshtë. Megjithatë, ne besojmë se shumica e rimbursimit të mund të shmanget nëse ju merrni ndihmë profesionale nga ekspertët tanë.

KUSHTET Rimbursimi

Subjekt i këtij rimbursim kushteve të Politikave, ju mund të keni të drejtë për të marrë një rimbursim të plotë brenda 5 ditë nga dita e blerjes tuaj dhënë arsyet mos ndesh me kushtet e Politikave Rimbursimi.

Nuk ka kthim do të jetë në dispozicion pas kjo periudhë rimbursim është e gjatë.

Ne nuk lëshojnë rimbursimet për thjesht duke ndryshuar mendjen tuaj. Nëse ju përjetojnë çështjet teknike me software tonë, ne do të punojmë me ju për të zgjidhur këto çështje në kohën e duhur. Në qoftë se këto çështje nuk mund të zgjidhet, ju do të merrni një rimbursim në qoftë se software është provuar i dëmtuar. Ne rezervojmë të drejtën për rimbursim një urdhër dhe mbështetje të ndërpresë dhe të shërbimit, nëse ju jeni të na kërcënojnë, ose ne të përcaktojë ju jeni duke përdorur shërbimin për qëllime të palejueshme.

Asnjë rimbursimet do të lëshohet për çdo konsumator i cili është ose gjendje apo të gatshëm për të jailbreak iPhone e tyre dhe / ose iPad. Faqe iOS udhëzues instalimit në këtë faqe në mënyrë të qartë thekson se të gjitha iPhones dhe / ose iPad duhet të jetë jailbroken para instalimit dhe gjithashtu, në pikën e blerjes, konsumatori bie dakord për këtë kërkesë.

Nëse një klient blen këtë softuer dhe nuk kanë qasje të pakufizuar (duke përfshirë edhe flokët, passcodes, etj) në telefon duhet monitoruar, ne nuk jemi përgjegjës për rimbursimet për shkak të kësaj situate.

Nëse një përdorues telefon objektiv ndryshon kompaninë e tij dhe kjo rezulton në një humbje të pjesshme ose të plotë të lidhjes në internet, updates OS or restoring to factory settings and consequently incorrect ExactSpy functioning, ka rimbursimet do të lëshohet edhe.

Çdo klient që pretendon se ata bënë një blerje në gabim apo paraqitur informacion mashtruese do të merret e drejta e tyre për çdo rimbursim dhe do të jetë përgjegjës për të gjitha akuzat për transaksion. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se sapo ju të hyjë në një cikël të ri të abonimit faturimit, rimbursimet nuk do të jepet për atë periudhë kohë e re.

All refund requests must be submitted to our Customer Help team at support@exactspy.com.

Për të gjitha urdhërat që janë vendosur në statusin e Mosmarrëveshjeve, ju keni 14 Periudha ditë për të zgjidhur situatën me ekipin mbështetjen tonë për Klientin. Nëse ju nuk do të të japë informacionin e kërkuar apo reagime brenda minutazhit, mosmarrëveshja do të anulohet dhe nuk ka rimbursim do të jetë e mundur pas..

Mobile Spy App For Android and iPhone ExactSpy